3345815
Završena Lotrekova izložba Almaški kraj odisao francuskom kulturom

Završena Lotrekova izložba Almaški kraj odisao francuskom kulturom

Novi Sad - Evropska prestonica kulture Na prepunom platou kulturne stanice Svilara proteklog vikenda je, uz predavanje i vanvremensku muziku Edit Pjaf, završena izložba radova francuskog umetnik..
RTVRTV
9 h
1
3345110
Moralno pitanje

Moralno pitanje

Novi magazin – To sa elitom i masom nije tako jednostavno. Većina ljudi, masa dakle, nije ni krezuba niti samo misli kako da preživi od danas do sutra. A većina pripadnika elite deli stavove Vučića. The post Moralno pitanje appeared first on Peščanik..
RTSRTS
12 h
1
3344862
Generacija – ?

Generacija – ?

Da li podela na 4 generacije – baby boomere, generaciju X, milenijalce i i-generaciju – odgovara podelama na našem tlu? Kako se generacija X iz SAD podudara sa onom iz devedesetih na prostoru Jugoslavije? The post Generacija – ? appeared first on Peščanik..
13 h
0
3344753
Majina moralna vertikala

Majina moralna vertikala

Predsednica parlamenta je propustila da se informiše o tome da je njen nekadašnji stranački lider svima koji komentarišu genocid u Srebrenici na način koji se njemu ne dopada obećao robiju... The post Majina moralna vertikala appeared first on Peščanik..
13 h
0
3344363
Iz osmanske baštine

Iz osmanske baštine

Iz nove knjige: Teško da na ovim našim prostorima nekom treba posebno objašnjavati šta znači idiom tursko groblje. „Prošao kao mimo Tursko groblje. Neće ni da pogleda nas“, beleži Vuk Karadžić. The post Iz osmanske baštine appeared first on Peščanik..
15 h
0
3340579
Aqua voz

Aqua voz

I dok svet ovog jula obeležava pedeset godina od sletanja „Apola 11“ na Mesec, teoretičari zavere ne prestaju da postavljaju pitanja o vijorenju američke zastave u bezvazdušnom prostoru ili odrazu Nila Armstronga u viziru kacige Edvina Oldrina. Pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Beogradu, organzovano je i gostovanje Dejvida Vujića, poslednjeg preživelog člana Apolo misije, koji… The po..
2 d
0